Pentagrammo

3/21/2019 4:37:00 PM

Ο Σταύρος Χριστοδούλου κάνει το δικό του ξεκίνημα - την δική του «Αναχώρηση», και μας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι σε δικούς του στίχους και μουσική.

Η «Αναχώρηση» είναι ένα τραγούδι που μιλά για την απόφαση του κάθε ανθρώπου να κυνηγήσει τα όνειρα του, ακολουθώντας τον δρόμο που διαλέγει η ψυχή του, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Praxis Studio,υπό την επιμέλεια των Αλέξανδρος Κούρος και Κώστας Παρίσσης. Η σκηνοθεσία, τα γυρίσματα και το μοντάζ του βίντεο κλιπ έγιναν από τον Πάνο Ζενίδη και η διεύθυνση παραγωγής των γυρισμάτων από τον Ιάκωβο Βρουτζή.

Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στο χωριό Λύμπια της επαρχίας Λευκωσίας στη Κύπρο το 1991 και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Μεγαλώνοντας σε φιλότεχνη οικογένεια ο Σταύρος έδειξε από πολύ μικρός την αγάπη του για τη μουσική ξεκινώντας μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις πέντε χρονών και συνεχίζοντας στα εννέα του χρόνια με θεωρία της μουσικής και σολφέζ. Όντας ακόμα στο σχολείο ο Σταύρος άρχισε τους μουσικούς του πειραματισμούς γράφοντας στίχους και συνθέτοντας μουσική, μια συνήθεια που αναζωπυρώθηκε όταν στα δέκα εφτά του χρόνια αγόρασε τη πρώτη του κιθάρα όπου και είναι αυτοδίδακτος.

Από το 2006 έχει συνεργαστεί με αρκετά συγκροτήματα και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Μπλέ, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Ματούλα Ζαμάνη, η Μιρέλα Πάχου, ο Κώστας Μακεδόνας, ενώ επίσης έχει συνυπάρξει επί σκηνής με τον Νίκο Ζιώγαλα.

Το 2016 παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και παράλληλα εμφανίζεται σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές της Κύπρου με το μουσικό του σχήμα “Περιπλανώμενοι¨, αλλά και μόνος του παρουσιάζοντας το εξαιρετικά προσεγμένο πρόγραμμά του. Στις ομαδικές του εμφανίσεις ο Σταύρος χρησιμοποιεί μια ποικιλία μουσικών οργάνων στα οποία είναι αυτοδίδακτος όπως τη φλογέρα, τον τζουρά, τον μπαγλαμά, τη μελόντικα και τελευταία το κλαρίνο.

Το 2017 συμμετείχε στο δίσκο “Καλημέρα στην ελπίδα” ερμηνεύοντας το τραγούδι “Στην Αμμόχωστο” σε στίχους της Τούλας Κακουλλή και μουσική της Ναταλίας Γρηγορίου.

Τον Ιούνιο του 2018 μετακόμισε στην Αθήνα και τον Οκτώβρη του ίδιου έτους κυκλοφόρησε διαδικτυακά την πρώτη του επαγγελματική δουλειά ''Αναχώρηση'', σε στίχους και μουσική δικούς του. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο " Praxis Studio", υπό την επιμέλεια των Αλέξανδρος Κούρος και Κώστας Παρίσσης.

Αυτή τη περίοδο ζει στην Αθήνα όπου και ασχολείται αποκλειστικά με τις εμφανίσεις του.

Στίχοι - Μουσική : Σταύρος Χριστοδούλου

Στίχοι :

Βουλιάξανε τα όνειρα, βουλιάζει κι η ζωή μου
σταλιά σταλιά μου παίρνουνε, και την αναπνοή μου
και παγιδεύτηκα και 'γω, μες τον λαβύρινθο μου
σαν τον Θησέα προσπαθώ για να 'βρω τ' όνειρο μου

Έλα αεράκι να με βρεις, και πάρε με να γείρω
μες του Μορφέα την αυλή, εκεί θέλω να μείνω
να ονειρευτώ τα όνειρα, που άφησα στην μέση
και στ' άδικα που έρχονται, να μην υπάρχει θέση

Εστέρεψε η υπομονή, εστέρεψε το πνεύμα
μα ειν' η ψυχή μου ζωντανή, κι όλο μου κάνει νεύμα
θα προσπαθήσω για να βρω, την άκρη στο κουβάρι
κι αν αποτύχω κι αν χαθώ, θα το 'χω για καμάρι

Έλα αεράκι να με βρεις, και πάρε με να γείρω
μες του Μορφέα την αυλή, εκεί θέλω να μείνω
να ονειρευτώ τα όνειρα, που άφησα στην μέση
και στ' άδικα που έρχονται, να μην υπάρχει θέση

Στο κομμάτι συμμετείχαν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Κούρος: κρουστά, πιάνο
Αντωνία Τσολάκη: ηλεκτρικό κοντραμπάσο
Γιώργος Μακρής: καβάλ, φλογέρα
Κώστας Παρίσσης: κιθάρες
Μάριος Παπούλιας: βιολί

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Κούρος
Μίξη- Mastering: Κώστας Παρίσσης
Σκηνοθεσία- Μοντάζ: Πάνος Ζενίδης
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Praxis Recording Studio

Comments

Alphafreepress Posts


Share on Facebook

Image 1
Live