Pentagrammo

anna 2/22/2019 7:53:00 PM

Σάββατο βράδυ κι η Αθήνα ανάβει τα φώτα της από μακριά. Προχωράω και βλέπω την Ακρόπολη φωτισμένη και σκέφτομαι πόσο όμορφη είναι όταν η πόλη κοιμάται...

Απόψε το καράβι της φυγής θα φτάσει ως τα καταγάλανα νερά της λεβεντογέννας Κρήτης και θα συναντήσει μια γυναίκα που "κάνει θόρυβο" στο Ilion plus και ταρακουνάει όλο το stage. Φτάνω στο μαγαζί που εμφανίζεται και χαζεύω την αφίσα της. Μια φωνή, που ξέρεις ότι θα σε μαγέψει, μια λύρα που υπόσχεται πολλά και μια μπάντα ταλαντούχων μουσικών να τη πλαισιώνουν στη σκηνή. Πλέον έχω μάθει να ξεχωρίζω φωνές από χιλιόμετρα πόσο μάλλον όταν ένας καλλιτέχνης σου έχει δώσει το στίγμα του. Τη Γεωργία τη γνώρισα πριν δύο χρόνια στο Kremlino που είχα πάει να την ακούσω και από τότε την ακολουθώ στα μουσικά της βήματα. Δεν θα μπορούσα να λείπω από τη πρεμιέρα της αφού ήθελε κι η ίδια να είμαι εκεί κι είχε καιρό να επιστρέψει στην Αθήνα της όπως αποκάλεσε όταν βγήκε στη σκηνή: "Επιτέλους Αθήνα βρε παιδιά, καλώς βρεθήκαμε". Οι μουσικοί έτοιμοι τα φώτα χαμηλώνουν και από το βάθος ακούς το "Σύννεφο θα γίνω", και ταξιδεύεις μαζί της.Λίγο αν παρατηρήσεις το στίχο αυτού του κομματιού θα καταλάβεις πόσο πολύ ταιριάζει στη φωνή της και πόσο βάθος δίνει στη φωνή της όταν το ερμηνεύει!

Η λύρα που κρατά δεν μένει για πολύ στα χέρια της αφότου είναι κουρδισμένη για την ανατίναξη της. "Θα ανατιναχτούμε" μας τραγουδά κι όλοι μπαίνουν αμέσως στη ροή του τραγουδιού. Τι πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια από τους δίσκους της "Σκέτος εγώ", "Ποια δύναμη", "Δε λέει η καρδιά να μάθει", "Βάλε μου να πιω"κ.α και παρατηρώ πόσο συγκινημένη είναι που έχει γίνει μια φωνή με το κόσμο.Η Κρήτη στηρίζει τσ'ανθρώπους της πάντα, μου είχε πει ένας φίλος Κρητικός και τελικά μου το επιβεβαιώνει η αποψινή βραδιά. Όσο περνάει η ώρα η λύρα της έχει απογειωθεί σε άλλο επίπεδο αφού κάνει την έκπληξη με τραγούδια που έχει "πειράξει" η ίδια με τη μπάντα της κάνοντας τα διασκευές που θα σε συναρπάσει η μελωδία τους.

Ξαρχακος, Ζαμπέτας, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Ξυδάκης, Χειμερινοί Κολυμβητές, Κραουνάκης είναι μερικοί από τους οποίους έχει επιλέξει να πει στο δεύτερο μέρος του πρόγραμματός της καθώς και Θρακιώτικα, παραδοσιακά Κρητικά με ήχο ροκ, αλλά και μπαλάντες στις οποίες την συνοδεύει ο ταλαντούχος ακκορντεονίστας της.

"Πόση δύναμη κρύβει άραγε αυτή η γυναίκα" αναρωτιέμαι... όταν την ακούω να λέει τόσο διαχρονικά κομμάτια από κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και να αφήνει τη δική της μουσική πινελιά. Ο κόσμος ακόμα εκεί στα τραπέζια οι μισοί όρθιοι κι οι υπόλοιποι να έχουν καθηλωθεί από τα solo της μπάντας της. Φαίνεται η μουσική ενώνει τις ψυχές και ο καθένας μπαρκάρει όταν βρει το δικό του λιμάνι. Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή επιτυχία και αυτό το Σάββατο στις 22.30 στο Ilion Plus για το μεγάλο φινάλε της.

Επιμέλεια άρθρου
Άννα Συργιάννη.

Comments

Tags

Alphafreepress Posts


Share on Facebook

Image 1
Live