Pentagrammo

3/16/2019 6:18:00 AM

O Δημήτρης Κάσσαρης μας παρουσιάζει τη "Μαρία του Αυγούστου" από το Cd “Μικρές Λιακάδες”.

Oι "Μικρές Λιακάδες" είναι εννέα ηλιόλουστα τραγούδια για παιδιά και για νέους κάθε ηλικίας. Γράφτηκαν μαζί με μικρά παραμύθια. Σε μουσική, στίχους και κείμενα του τραγουδοποιού, τραγουδιστή και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Δημήτρη Κάσσαρη, εκτός από ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, που το έντυσε μουσικά. Κάποια από τα τραγούδια γράφτηκαν μπροστά σε μια θάλασσα με μαγιό και κιθάρα. Κάποια άλλα, μαζί με παραμύθια, μπροστά σε έναν υπολογιστή χαράματα με πιτζάμα. Πρώτο-τραγουδήθηκαν σε παρέες φίλων, σε μουσικούς χώρους και σε παρουσιάσεις. Ώσπου στο στούντιο ντύθηκαν τα καλά τους, τα πολύχρωμα ρούχα, και αποτυπώθηκαν για πάντα σε cd και καρδιές.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το μουσικό με το συγγραφικό του ταλέντο, ως τραγουδοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και κλασικό τραγούδι και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί. Δάσκαλοί του ο μαέστρος Νίκος Φυλακτός και οι μπάσοι Γιώργος Παππάς και Φραγκίσκος Βουτσίνος. Εργάσθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως βαρύτονος.

Ως τραγουδοποιός και τραγουδιστής του ελληνικού τραγουδιού συνεργάσθηκε με κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Νένα Βενετσάνου, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Μάριος Τόκας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο πιανίστας Δαυίδ Ναχμίας.

Με νεώτερους όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο κλασσικός κιθαρίστας Μανώλης Ανδρουλιδάκης, ο τραγουδοποιός Πάνος Μπούσαλης, η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου, κ.ά. Με κάποιους από τους εν λόγω καλλιτέχνες συμμετείχε σε συναυλίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάσθηκε επίσης επανειλημμένα σε εκπομπές της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλ/σης

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως λυρικός καλλιτέχνης, τραγούδησε σε συνεργασία με προσωπικότητες του θεάτρου και της μουσικής, όπως ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός, η σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη, ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη κ.ά.

Παράλληλα έχει γράψει παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα για παιδιά. “Tο χειμωνόσπιτο”, κέρδισε το βραβείο μικρών και μεγάλων αναγνωστών . Δύο από τα παραμύθια του ήταν προτεινόμενα στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2005. Ένα από αυτά βραβεύθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου είναι μέλος.
Το νέο του εικονογραφημένο βιβλίο, με ένθετο cd αφήγησης και τραγουδιών, αναμένεται από τον νέο χρόνο.

Βιβλία του και δίσκοι με τραγούδια του, παρουσιάζονται σε ραδιο-τηλεοπτικές εκπομπές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από διαδικτυακές σελίδες τέχνης.

www.kassaris.gr

Στίχοι - Μουσική : Δημήτρης Κάσσαρης

Στίχοι :

Στην Κάντια, στο Ναύπλιο
Μια θάλασσα αγκαλιά μας γνέφει
Και ένα κορίτσι που όλο γελά
Στα δύσκολα και στα απλά
Αγάπης σιντριβάνι βρέχει

Στ’ονειρό της μασουλάει
Μπισκότα άγχη και φοβίες
Στο μαγιό της δεν χωράει
Μα στα γλυκά βουτάει
Και ψάχνει τις αιτίες

Μαρία του Αυγούστου
Γαλήνη Καλοσύνη
Και του ωραίου γούστου
Με φράουλες τα αινίγματα να λύνει

Μαρία του Αυγούστου
Ειν’ η ζωή τρελό παιχνίδι
Σαν τη μπιρίμπα και το ραμί
Το γέλιο είναι δύναμη
Κι η ελπίδα αντικλείδι

Παραγωγή: GusP Productions

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Σαξόφωνο, μπάσο, ακουστική κιθάρα, Λευτέρης Κρητικός
Κιθάρα, κρουστά, Δημήτρης Κάσσαρης
Επεξεργασία, ηχοληψία, Studio Isart
Μίξη, mastering, Θανάσης Γκίκας, studio Μύθος
Photo, Τάσος Βρεττός

Μίξη, mastering, Θανάσης Γκίκας, studio Μύθος
Photo, Τάσος Βρεττός

Comments

Alphafreepress Posts


Share on Facebook

Image 1
Live