Pentagrammo

11/16/2017 7:21:00 PM

Η Τάνια Τσιούγκου παρουσιάζει ολοκαίνουριο single και video clip: "'Όμως ήταν ψέμα"!
 
H Τάνια Τσιούγκου κυκλοφόρησε πρόσφατα το παρθενικό της album, το οποίο περιέχει έντεκα ολοκαίνουργιες συνθέσεις που προέκυψαν μέσα από την άριστη συνεργασία της με τον τραγουδοποιό Αποστόλη Σώκο.
Pop, rock, ατμοσφαιρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία πλαισιώνονται από την κρυστάλλινη φωνή της Τάνιας και μελαγχολικούς στίχους, μέσα από τους οποίος εκφράζεται ο πλούτος των συναισθημάτων που γεννά ο έρωτας.
Μετά τα δυναμικά singles "Μέσα στη σιωπή" και το ομώνυμο του δίσκου, "Αυλαία", η Τάνια επιστρέφει με νέο single το οποίο συνοδεύται από ένα ατμοσφαιρικό video clip σε σκηνοθεσία του ο πασίγνωστου παραγωγόυ και μουσικού Bob Katsionis.
 
Πρόκειται για άλλη μια σύνθεση που εκφράζει απόλυτα το μουσικό ύφος της Τάνιας, με τα μελωδικά alternative pop/rock στοιχεία και την κρυστάλλινη φωνή της.
Στο video clip κυριαρχεί η λιτή μορφή της Τάνιας πάνω σε ερημικά τοπία της ελληνικής φύσης, εκφράζοντας μέσα από την εικόνα την μοναξιά και την μελαγχολία που αναδύει το τραγούδι μέσα από το στίχο και τη μελωδία του.
Την τεχνική επιμέλεια (προγραμματισμός, ηχοληψία, μίξη) του τραγουδιού, όπως και ολόκληρου του δίσκου, ανέλαβε ο Bob Katsionis.
Καλή ακρόαση!
 
Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα:
 
Η Τάνια Τσιούγκου γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας και από επτά ετών έδειξε την αγάπη της για την μουσική, ξεκινώντας μαθήματα πιάνου τα οποία και παρακολούθησε μέχρι την ηλικία των έντεκα ετών.
Υπήρξε μέλος της χορωδίας Κιάτου και της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικού συλλόγου.
Έκανε μια παύση για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο ΤΕΙ Λαμίας, στο τμήμα Νοσηλευτικής, και επέστρεψε δριμύτερη και πιο αποφασισμένη από ποτέ στα μουσικά δρώμενα.
 
Σε ηλικία εικοσιπέντε ετών πραγματοποίησε την πρώτη της live εμφάνιση με το συγκρότημα «Αντισώματα» στη σκηνή «Ρυθμός stage».
Από το 2014 και για ενάμιση έτος παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στο «Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο» με καθηγήτρια την Εύη Τσίρτση.
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού στο «Εθνικό Ωδείο Αθηνών».
Όσον αφορά την σύνθεση μουσικής, ήταν μια κρυφή της αγάπη. Το 2015 γνώρισε τον Αποστόλη Σώκο, ο οποίος είχε ήδη έτοιμο υλικό και αναζητούσε τη φωνή που θα ερμήνευε τα τραγούδια του.
Η Τάνια εκμυστηρεύθηκε στον Αποστόλη ότι γράφει μουσική και ο ίδιος την παρότρυνε να συνεργαστούν και στο κομμάτι της σύνθεσης.
Η καλλιτεχνική τους χημεία «έδεσε» εξαιρετικά και μέσα από αυτή την επιτυχημένη συνεργασία προκύπτει το παρθενικό της album με τον συμβολικό τίτλο «Αυλαία», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα από την Final Touch.
 
Μουσική: Τάνια Τσιούγκου
Στίχοι: Απόστολος Σώκος
 
Στιχοί
 
Και ας μην είσαι μόνος, περιμένω εδώ.
Με παγώνει ο χρόνος, ώρες που μετρώ.
Και οι μέρες φεύγουν μακρινά ταξίδια.
Μην ρωτάς για ‘μένα. Όλα μένουν ίδια.
Όλα μένουν ίδια…
 
Και είναι μέρες που λείπεις, μα σε νιώθω κοντά.
Δεν ελπίζω. Δεν βλέπω. Και ας κοιτώ στα παλιά.
Και είναι μέρες πια τώρα. Και εσύ έχεις χαθεί.
Και η σιωπή σου ένας γρίφος που δεν έχει λυθεί.
 
Και θυμάμαι τότε ένα «σ’ αγαπώ».
Λόγια στη βιτρίνα. Στολισμένα φως.
Όμως ήταν ψέμα. Λαμπερό σκοτάδι.
Μην μου λες για ‘σένα. Πως θα έρθεις πάλι.
Πως θα έρθεις πάλι…
 
Και είναι μέρες που λείπεις, μα σε νιώθω κοντά.
Δεν ελπίζω. Δεν βλέπω. Και ας κοιτώ στα παλιά.
Και είναι μέρες πια τώρα. Και εσύ έχεις χαθεί.
Και η σιωπή σου ένας γρίφος που δεν έχει λυθεί.
 
Και θυμάμαι τότε ένα «σ’ αγαπώ».
Λόγια στη βιτρίνα. Στολισμένα φως.
Όμως ήταν ψέμα…

Comments

Tags

Alphafreepress Posts


Share on Facebook

Image 1
Live